Autoleaseman

Nieuws

Feb 26, 2018

Private lease zorgt voor 60% van de vlootgroei

De meeste private leaserijders zijn tussen de 26 en 55 jaar oud. De leasevloot is het afgelopen jaar met 9,3 procent gestegen naar 860 duizend auto’s. Van die groei is 60 procent een private leasecontract.

 

Dat blijkt uit cijfers van de VNA.

VNA schat op basis van voorlopige cijfers dat de jaargroei van de vloot voor 60 procent is toe te schrijven aan private lease, voor 27 procent aan zakelijk geleaste personenauto’s en voor 13 procent aan bestelauto’s. Eind 2016 stond de teller op 64 duizend private leasecontracten en per eind 2017 schat VNA het aantal op 103 duizend.

Eerder meldde Automotive al dat het aantal leaseregistraties in 2017 met 22,1 procent waren toegenomen ten opzichte van 2016.

 

Duurdere segment

De meeste private leaserijders komen volgens de branchevereniging uit de leeftijdsgroep 26 tot 55 jaar. Opvallend is volgens de VNA dat het aandeel van de groep 56+ toeneemt. Daarnaast is een voorzichtige ontwikkeling te zien van kleinere auto’s naar auto’s in het midden- en duurdere segment.

VNA-directeur Renate Hemerik dringt er bij de overheid op aan ook EV-rijden te stimuleren met belastingen waar ook de consument iets aan heeft. “Op dit moment kiest de private leaserijder meestal voor een benzineauto. Een elektrische auto is op dit moment in verhouding nog fors duurder dan een vergelijkbaar model op benzine. Een schone, elektrische auto moet ook voor private leaserijders bereikbaar worden. Dat is goed voor het milieu en helpt het kabinet met de enorme uitdaging op het gebied van klimaat.”

 

Bron: https://automotive-management.nl/nieuws/laatste-nieuws/leasing/21810-private-lease-zorgt-voor-60-van-de-vlootgroei

Lease voordeel

Met leasen heb je niet alleen geen zorgen, maar rij je ook altijd een nieuwe auto