Autoleaseman

Nieuws

Sep 10, 2019

Renault: in 2020 elektrische Twingo en cross-over

Renault onthult de komende achttien maanden twee nieuwe EV’s: een elektrische variant van de Twingo en een emissievrije cross-over met afmetingen die vergelijkbaar zijn met die van de Kadjar.

Dat laat hoofd-productplanner Ali Kassaï van Renault weten aan het Engelse Autocar. De komst van een elektrische Twingo is geen verrassing: de stadsauto van het Franse merk deelt zijn platform met de Smart Forfour die al enige tijd in geëlektrificeerde vorm rondrijdt. Volgens Kassaï moet het merk wel met een A-segmenter komen ‘om te voldoen aan de behoeften van de klant’. Hij zegt: “Een elektrische auto in het laagste segment staat al langer op de planning, maar de infrastructuur was eerder nog niet toereikend.”

De EV-cross-over wordt aanzienlijk groter dan de Twingo of de Zoe en moet dan ook een grotere actieradius krijgen. Laatsgenoemde is vanaf eind dit jaar leverbaar en komt, op papier, 425 km ver op een volle accu. Omdat de auto van Kadjar-formaat meer wordt gebruikt voor langere ritten, willen de Fransen de auto verder laten komen. Hoe ver? Dat valt nog te bezien.

De twee modellen maken deel uit van Renaults doel om acht elektrische auto’s aan te bieden in 2023. Kassaï geeft aan dat niet al die auto’s, zoals de Zoe, op zichzelf staande modellen zullen zijn: “Het gaat er niet per se om dat er elektrische en niet-elektrische Renault-modellen zijn. Een Renault is een Renault, dus als bijvoorbeeld een elektrische Twingo zou kunnen werken, dan overwegen we dat.”

 

Bron: Autoweek