Autoleaseman

Nieuws

Jun 5, 2019

ING: restwaarde EV's overtreft benzine-auto's

Elektrische auto's verliezen vanaf 2025 minder snel waarde dan auto's met een benzine- of dieselmotor. Dat concludeert ING in een nieuw sectorrapport over de autobranche.

Voor veel autokopers was de restwaarde van elektrische auto's een belangrijke zorg bij de aanschaf van een nieuwe wagen. Vooral de accu, die na verloop van tijd een deel van zijn capaciteit verliest, zou kunnen bijdragen aan waardeverlies. Volgens ING groeit de nieuwverkoop van elektrische auto's snel, waardoor het tweedehandsaanbod ook toeneemt. In 2025 zijn het waarschijnlijk de populairste auto's. Aangezien het aanbod van tweedehandsjes dan nog achterblijft bij de vraag, blijft de waarde hoog, zo vermoeden de economen.

ING schat dat nieuwe elektrische auto's na vijf jaar 40 procent tot bijna 50 procent van hun nieuwwaarde behouden. Dat is aanmerkelijk meer dan benzine-auto's (35 tot 42,5 procent) en diesels (27,5 tot 35 procent). Vooral elektrische auto's met een wat grotere actieradius zijn relatief waardevast, stelt de bank vast.

 

Heb je interesse om elektrisch te gaan rijden? Klik dan hier      voor een goed en gratis advies!

Bron: Autoweek