Autoleaseman

Nieuws

Jun 6, 2019

'Skoda Citigo-e iV kost minder dan €17.000'

De elektrische Citigo-e iV die Skoda onlangs introduceerde krijgt volgens Tjechische geruchten een vanafprijs van 420.000 Tjechische kronen inclusief BTW.

Dat is om precies te zijn €16.361 en hoewel dat een boel geld lijkt voor een Citigo, is het erg weinig voor een EV. Zeker als die EV dankzij een accupakket van 36,8 kWh een theoretische actieradius heeft van 265 kilometer. De prijs is nog niet officieel bevestigd, maar wordt door verschillende Tjechische media genoemd.

Afbeeldingsresultaat voor skoda citigo-e iV

Als Skoda erin slaagt om de Citigo ook in Nederland met een prijs van minder dan 17 mille aan te bieden, is het met enige afstand de voordeligste elektrische personenauto. De elektrische Smart is er vanaf zo'n €23.000 en is dan bovendien een tweezitter. Met name het prijsverschil met de 'oude' Volkswagen e-Up zou dan echter opmerkelijk groot zijn, want die auto was er vanaf €25.095. Was, inderdaad, want inmiddels prijkt de tekst 'binnenkort weer beschikbaar' op de weg-pagina van de elektrische Up. Ook deze auto wordt binnenkort namelijk voorzien van het bijna verdubbelde accupakket uit de Skoda en dat moment wordt door Volkswagen ongetwijfeld aangegrepen om een nieuwe prijs te bedenken.

Afbeeldingsresultaat voor skoda citigo-e iV

Snelladen

Tot de standaarduitrusting behoren automatische klimaatbeheersing en een telefoonhouder die het makkelijk maakt om je telefoon als navigatiesysteem te gebruiken. Via een app kun je het laadproces op afstand in de gaten houden. Apart detail: bij de snellader laadt de Citigo-e iV met 40 kW en niet de gebruikelijke 50 kW. Dat betekent dat het een uur duurt voordat het accupakket van 36,8 kWh opgeladen is.

De Citigo-e iV komt in januari 2020 naar Nederland.

 

Bron: Autoweek      & Autowereld