Autoleaseman

Nieuws

May 10, 2022

SUBSIDIEPOT NIEUWE ELEKTRISCHE AUTO'S VOOR 90 PROCENT LEEG

In één dag 12 miljoen EV-subsidie aangevraagd - Automobielmanagement.nl

Het duurt niet lang meer voordat de complete subsidiepot voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto helemaal leeg is, maar er zitten nog wat druppels SEPP-subsidie in. Tijd voor de huidige stand van zaken rond de SEPP-subsidie.

Van de €91,4 miljoen die dit jaar beschikbaar is voor subsidie op de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto (SEPP-subsidie) is op moment van schrijven 90% procent vergeven. Het gaat om een bedrag van €82 miljoen, wat betekent dat er nog €9,4 miljoen over is.

Van de €91,4 miljoen is in totaal €71 miljoen gereserveerd voor de aanschaf een nieuwe elektrische auto. Daarvan is inmiddels 94,1 procent verbruikt. Het gaat om een bedrag van €66,8 miljoen dat al is vergeven. Op de aanschaf van een nieuwe elektrische personenauto met een cataloguswaarde van maximaal €45.000 kun je een financiële tegemoetkoming van €3.350 krijgen.

Bekijk hier onze elektrische Private Lease deals! 

Als zzp-er is een nieuwe bestelwagen een flinke investering. Met financial lease kon ik toch mijn nieuwe bus aanschaffen!

Arno Munnikhof