Autoleaseman

Nieuws

Oct 14, 2019

Volkswagen gooit E-Golf in de actiebak

Volkswagen introduceert een speciale uitvoering van de e-Golf. De elektrische versie van de Golf krijgt daarmee een fors lagere vanafprijs, wat natuurlijk verband houdt met de komst van de ID.3.

Volkswagen heeft een nieuwe generatie van de Golf achter de coulissen staan, een model waarvan in tegenstelling tot de huidige Golf géén volledig elektrische versie komt. Wie toch een elektrische hatchback van Golf-formaat wil, is aangewezen op de ID.3 die medio volgend jaar op de markt komt. Tot die tijd is de e-Golf bij Volkswagen het enige alternatief en de importeur tracht de verkopen van die elektrische Golf aan te jagen door een speciale uitvoering tegen een fors lagere prijs in de orderboeken te zetten. Het is tevens de enige nog leverbare variant.

De nieuwe uitvoering van de e-Golf draagt naam E-Dition en kent een vanafprijs van €34.295. Dat is €6.710 euro goedkoper dan voorheen. De standaarduitrusting bevat onder meer een verwarmbare voorruit, het Discovery Media-infotainmentsysteem, 16-inch lichtmetaal, klimaatregeling, adaptieve cruisecontrol, het Licht & Zicht-pakket, parkeersensoren achter en een met leer bekleed multifunctioneel stuurwiel. Vanbuiten herken je de E-Dition vooral aan de subtiele blauwe accenten.

Aan de spcificaties van de e-Golf verandert uiteraard niets en dat betekent dat ook deze e-Golf E-Dition over een 35,8 kWh accupakket beschikt waar een 136 pk elektromotor zijn levenslust uit put. De actieradius moet, volgens de WLTP-cyclus, op 230 kilometer liggen.

 

Bron: Autoweek