Autoleaseman

Nieuws

Sep 26, 2019

Volkswagen Polo is zakenauto van het jaar

Het jaarlijkse AM Driving Business Awards-feestje stond weer in het teken van verschillende prijzen. Zo werd de Citroen Jumpy als Bestelauto van het Jaar verkozen. De Zakenauto van het Jaar werd gelijktijdig bekendgemaakt. Bij Volkswagen hangen vandaag de slingers uit.

De Volkswagen Polo werd namelijk tot de grote winnaar van de avond bekroond. Naast segmentwinnaar van de compacte auto's laat hij ook de rest van de competitie achter zich. In de top-5 staan verder de Jaguar I-Pace, Kia Niro, Volkswagen Golf en de Volvo V60. De Polo wordt geroemd vanwege zijn rol in het gamma. waarin hij bijna de taak van Golf overneemt. Naast de kwaliteit van de compacte Wolfsburger won de Polo volgens de jury ook punten door zijn hoge marktaandeel, de rol van de dealerorganisatie en de gunstige kilometerkostprijs.

De Polo neemt het stokje over van de BMW 5-serie. Ondertussen is het ook de traditi om de Beste Nieuwkomer onder de leaseauto's een prijs toe te kennen. De jury kon uiteraard niet om één auto heen: de Tesla Model 3. Misschien wel hét verkoopsucces onder de leaserijders dit jaar. Naast de goede connectiviteit met de auto, zijn bovengemiddelde actieradius en rijdynamiek was de jury te spreken over Tesla's Supercharger-laadnetwerk. Er werd wel een kanttekening bij de klantvriendelijkheid gezet: daar mag nog aan gewerkt worden.

De jaarlijkse Zakenauto van het Jaar-verkiezing wordt geinitieerd door het autovakblad Automobiel Management. De vakjury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen waaronder LeasePlan Nederland en Alphabet, vertegenwoordigers van wagenparkbedrijven, onafhankelijke lease-experts en vakjournalisten.

 

Bron: Autoweek