Autoleaseman

Nieuws

Jul 17, 2019

VZR Lease Top 10 Manager Edition

Deze zomer gebruiken mogelijk weer veel managers hun leaseauto om op hun vakantiebestemming te komen. Tijd om te kijken welke auto's het populairste zijn onder managers met een leasebudget van € 25.000 tot € 39.000.

Met de maandelijks te verschijnen VZR Lease Top 10 publiceert Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) een editie waarin zakelijk interessante auto's in een bepaalde categorie worden belicht. We kennen hierbij de Compact, Manager en Executive Edition. Deze maand de Manager Edition, een categorie auto’s met een vanafprijs tussen de € 25.000 en € 39.000. Het VZR-panel baseert zijn Top 10 onder andere op basis van de zakelijke verkoopaantallen van de laatste twee kwartalen, maar weegt eveneens subjectieve argumenten mee.

De BWM i3 en Toyot CH-R krijgen het predicaat Special opgeplakt. Dit zijn minder voor de hand liggende, maar wel erg interessante zakelijke modellen. De BMW i3 was de eerste betaalbare premium elektrische auto. Enkele jaren geleden ook nog als range extender uitvoering (benzine/elektrisch) leverbaar, nu alleen nog maar volledig elektrisch. En daarin ligt de kracht van deze compacte BMW! De Toyota C-HR is er als benzine en met parttime geëlektrificeerde (hybride) aandrijving. Toyota excelleert in zuinige en betrouwbare auto’s en in deze stoere verpakking vinden wij het een aanrader.

Het 'vanaf bijtellingstarief' wordt bij elk model genoemd. De bijtelling, een belangrijke afweging voor de zakelijke rijder, wordt als volgt berekend: De nieuwprijs (fiscale waarde) wordt vermenigvuldigd met het bijtellingspercentage. Deze uitkomst wordt opgeteld bij het bruto inkomen, waarover de leaserijder een belastingpercentage betaalt (aan de hand van zijn inkomen). Dat is de jaarlijkse fiscale bijtelling.

Deze maand dus de Manager Edition, volgende maand is de Executive Edition aan de beurt, waarin het hogere leasesegment onder de loep worden genomen. De derde en laatste categorie is de Compact Edition, waarin de “kleintjes” onder de aandacht worden gebracht.

 

Bron: Autoweek