Autoleaseman

Nieuws

Feb 8, 2022

Wat voor gevolgen heeft private lease voor BKR-registratie?

Biedt je werkgever een mobiliteitsbudget aan waar private lease ook een onderdeel van is, let dan goed op. Vanaf 1 april 2022 heeft het Keurmkerk Private Lease besloten om bij private lease een hoger bedrag als schuld te registreren bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het gaat om de totale som van alle termijnen, voorheen was dit nog 65%. Let wel, dit is van toepassing bij leasemaatschappijen die zich conformeren aan het Keurmerk Private Lease.

We geven een rekenvoorbeeld:
 
Huidige situatie
 
Je hebt een private leaseauto voor vier jaar. Maandelijks betaal je hiervoor € 325 per maand. Voor het totale leasecontract betaal je €15.000 (48 maanden x € 325). Hiervan wordt 65% geregistreerd bij het BKR en gaat het dus om een bedrag van € 10.140.
 
Nieuwe situatie
 
Je hebt een private leaseauto voor vier jaar. Maandelijks betaal je hiervoor € 325 per maand. Voor het totale leasecontract betaal je €15.000 (48 maanden x € 325). Hiervan wordt 100% geregistreerd bij het BKR en gaat het dus om een bedrag van € 15.000.

Zakelijke lease
Mocht je de keuze hebben tussen private lease of zakelijke lease, dan kan je het beste kiezen voor zakelijke lease om een BKR-registratie te voorkomen. Bij zakelijke lease staat de leaseauto namelijk op naam van de leasemaatschappij. Bij private lease staat de auto op jouw naam.
 
Ingangsdatum BKR-registratie
Bij het afsluiten van een private leasecontract is de datum dat de auto is afgeleverd het startpunt voor BKR-registratie. De begindatum van het leasecontract is dus niet leidend. Houd er rekening mee dat vijf jaar na de beëindiging van het private leasecontract de registratie nog te zien is bij het BKR.
 
Financiële consequenties
Wil je toch graag een private leaseconstructie, wees jezelf dan wel bewust van de mogelijke financiële consequenties die dit kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan de maximale hoogte van een hypotheek. Een bank kijkt onder andere naar de betalingsverplichtingen (vaste lasten) die je al hebt. Een private lease auto valt onder die vaste lasten.

Bron: VZR

WAAROM AUTOLEASEMAN

  • Altijd de beste autodeal
  • Altijd de beste offertes
  • Autoleaseman denkt vanuit jouw budget
  • Snel contact
  • Deskundig en ervaren op zoek naar de juiste oplossing
  • Leasen is verstandiger dan kopen
  • Kijk en vergelijk op prijs en voorwaarden
  • Onbereikbaar wordt bereikbaar
  • Sneller je eigen auto verkopen en dus cashen zonder moeite
  • Ons advies is gratis, voor niets

PARTNERS