Autoleaseman

Nieuws

Aug 23, 2018

PROBLEEM WATERSTOFAUTO VAN DE BAAN

Het belangrijkste alternatief voor elektrische auto's, die met batterijen zijn volgestopt, is de waterstofauto.
Echter zijn er nog wel enkele grote obstakels voor deze waterstofauto's.

Het klinkt heel aantrekkelijk, pure waterstof samen met lucht (zuurstof) als brandstof. Er ontstaat een reactie waarbij elektriciteit ontstaat met als restproduct water. Echter heeft waterstof twee nadelen.
Waterstof is niet 'vrij' te verkrijgen op aarde, het vormt een onderdeel van moleculen waar het uitgehaald moet worden. Daarnaast is de energiedichtheid laag. Dit betekent dat het transport over grotere afstanden problemen kan opleveren.


Waterstof vervoeren via ammonia
Met betrekking tot het transport is er echter wel een ontwikkeling. Onderzoekers ontwikkelden een membraantechnologie waarbij waterstof op een praktische manier uit ammonia gehaald kan worden.
Daarnaast is een groot voordeel dat het vullen van een waterstoftank in enkele minuten is voltooid, in tegenstelling tot het opladen van de elektrische auto. Voor het lezen van het volledige artikel kunt u onderstaande bron gebruiken.

 

Bron: https://www.businessinsider.nl/een-van-de-grootste-problemen-met-de-waterstofauto-is-mogelijk-opgelost-claimen-australische-wetenschappers-dankzij-ammonia/