Autoleaseman

Nieuws

Aug 9, 2019

Zakelijke rijder kiest leaseauto om privé redenen

Voor veel zakelijke rijder is de leaseauto een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde, maar de aanschafcriteria wordt vooral bepaald door privéredenen. Zo moet de leaseauto, waarover in 88% van de gevallen bijtelling wordt betaald voor privégebruik, vooral passen in de vakantieplannen.

VZR onderzocht de belangrijkste redenen van zakelijke rijders om te kiezen voor een leaseauto. Op plek 1 en 2 staan respectievelijk familie/vrienden bezoeken (82%) en winkelen/boodschappen doen (70%). Het vakantiegebruik staat op de derde plaats (68%). Waarbij het trekgewicht van de auto ook een belangrijke rol speelt. Voor 12% van de zakelijke rijders was het trekgewicht zelfs de belangrijkste reden om voor de huidige zakenauto te kiezen.

VZR zegt niet verrast te zijn door de cijfers. Het is voor de belangenclub wederom een bevestiging dat de zakenauto onderdeel is van de gezinsmobiliteit. Overigens waarschuwt VZR leaserijders dat ze wel eerst moeten nagaan of ze wel met de zakenauto op vakantie mogen gaan van de werkgever de leasemaatschappij. En: is er een brandstofpas om in het buitenland te tanken of kunnen de brandstofkosten met je bijtelling worden verrekend?

 

Bron: TrendsinAutoleasing