Cover voor NIO ET5 Touring. De elektrische touring voor gezinnen

NIO ET5 Touring. De elektrische touring voor gezinnen

Het Chinese Nio sprint door autoland en strooit links en rechts met nieuwe modellen. Binnenkort kun je ook in Nederland een elektrische stationwagon van Nio aanschaffen. Die heet Nio ET5 Touring en is al voor zijn officiële onthulling vanuit alle hoeken te zien.

Nio levert in Nederland al twee elektrische sedans en een elektrische SUV en daar komt binnenkort nog een heel stel nieuwkomers bij. Zo heeft Nio al nieuwe modellen gepresenteerd. Mogelijk nog interessanter is de nieuwe stationwagon van de momenteel al in Nederland leverbare Nio ET5. Nio biedt van de ET5 ook een touring variant aan. Speciaal voor de Europese markt.

Range en vorm

De Nio ET5 Touring is net als de al bestaande ET5 in sedanvorm 4,79 meter lang en deelt zijn wielbasis van 2,89 meter met die vierdeurs. De daklijn van de ET5 Touring loopt verder door naar achteren en eindigt in een relatief vlak liggende achterruit met erboven een achterspoiler. Het feit dat de ET5 Touring niet langer is dan de sedan wijst er op dat de stationwagon geen regelrechte pakezel is en de eerste officiële cijfers bevestigen dat. De ET5 Touring slokt met neergeklapte achterbank namelijk maximaal 1.300 liter op. Een Mercedes-Benz C-klasse kan met neergeklapte achterbank ruim 1.500 liter verstouwen.

Reken op aandrijflijnen die overeenkomen met die van de reguliere ET5. Dat betekent een dankzij twee elektromotoren 480 pk en 700 Nm sterke aandrijflijn en een actieradius van rond de 600 kilometer.

Wanneer komt de ET5 Touring naar Nederland?

De Nio ET5 Touring komt vanzelfsprekend in land van herkomst China op de markt. Het goede nieuws: hij komt ook naar Nederland! Op 15 juni beleeft de Nio ET5 zijn (Europese) debuut.

Bekijk hier onze elektrische deals