Cover voor Overheidssubsidie voor elektrische auto’s bevat nog 50 miljoen euro

Overheidssubsidie voor elektrische auto’s bevat nog 50 miljoen euro

Onlangs heeft u kunnen lezen hoe je de overheidssubsidie voor elektrische auto’s kunt ontvangen. Deze overheidssubsidie is in het leven geroepen om de aankoop van elektrische auto’s door particulieren te stimuleren. Elk jaar maakt de overheid daar een bepaald bedrag voor vrij, dit jaar ook. Autoleaseman zet uit een wat dit bedrag is en hoeveel er nog over is. 

Wat is dan de hoogte van de subsidie?

In totaal is er dit jaar 67 miljoen euro vrijgemaakt om de aankoop van elektrische auto’s door particulieren te stimuleren. Van deze €67 miljoen euro is er nog €49,7 miljoen euro beschikbaar. Dit is opvallend. In voorgaande jaren zijn wij gewend dat het vrijgemaakte bedrag vrij vlug op is. Zo schreven wij in april van vorig jaar dat er van de destijds beschikbare €71 miljoen ruim 75% op was. Zulke tavarelen zijn nu nog lang niet aan de orde. 

Hoe kom je in aanmerking voor de subsidie?

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan de auto waarvoor je subsidie wilt aanvragen. 

  • De elektrische auto moet een 100% elektrische personenauto zijn met een actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • De catalogusprijs (oorspronkelijke nieuwprijs inclusief BTW, BPM en opties van de fabrikant) zoals geregistreerd in het kentekenregister (RDW) moet tussen de € 12.000 en € 45.000 liggen.
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.
  • De auto moet voor een subsidie in 2023 op of na 1 januari 2023 een eerste toelating (registratie) hebben bij het RDW. Let hier zeker bij private lease op, omdat sommige leasebedrijven een voorregistratie hebben gedaan. Die auto’s komen dus niet in aanmerking voor de subsidie.

Benieuwd?

Benieuwd of jij in aanmerking komt voor de subsidie of hoe het vrijgemaakte bedrag invloed heeft op het leasetarief? Informeer bij ons!