Cover voor Peugeot heeft zowel de 208 als de e-208 vernieuwd.

Peugeot heeft zowel de 208 als de e-208 vernieuwd.

De Peugeot 208 is een regelrecht schot in de roos gebleken. De compacte Fransman is inmiddels vier jaar oud en dat betekent dat er een gefacelifte versie klaarstaat om het succes te verlengen. Dit is de vernieuwde Peugeot 208, direct te zien als elektrische e-208!

5 belangrijkste vernieuwingen van de Peugeot e-208 en 208

  • Nieuwe neus

Waarschijnlijk zie je direct dat de neus van deze Peugeot 208 anders is dan zijn voorganger. Hoewel hij nog herkenbaar is als 208, is er wel wat gewijzigd. Zo maakt Peugeot de grille wat groter en is de dagrijverlichting nu gesplitst. Het onderste deel van de dagrijverlichting bestaat nu uit drie led-strips in plaats van één. Ook de koplampen zijn vernieuwd.

Afbeelding: Autovisie
  • Wijziging achterkant en nieuwe beschikbare kleuren

Aan de achterkant zijn de verschillen minder groot. Enkel het logo verdwijnt van de achterklep en het lettertype van de modelnaam is anders. Verder zie je nog een E op de C-stijl, die verwijst natuurlijk naar de e-208, en worden er nieuwe kleuren aangeboden: Jaune Aguenda (Lime Groen) en Gris Selenium (een soort Nardo Grey). De spiegelkappen van de nieuwe Peugeot 208 zijn altijd zwart.

Afbeelding: Autovisie
  • Twee elektrische aandrijflijnen

De nieuwe Peugeot 208 is leverbaar met de bekende 1,2 driecilinder die goed is voor 75 of 100 pk. Groter nieuws is er bij de elektrische aandrijflijnen. Nog steeds is de 136 pk-versie met 50 kWh accupakket en 362 kilometer aan range leverbaar. Daarbij komt een versie met 156 pk en 51 kWh accupakket waarmee je 400 kilometer ver komt. Deze aandrijflijn is niet helemaal nieuw. Peugeot heeft deze variant al even in productie gehad.

  • Peugeot 208 als MHEV

Niet echt nieuw dus die benzine en elektrische 208’s van Peugeot. Wat wel nieuw is, zijn de mild-hybride aandrijflijnen. De keuze is er uit een 100 pk of 136 pk aandrijflijn bestaande uit de 1,2-liter driecilinder en een starter/generator. Welke versie je ook kies, je krijgt altijd een zestraps automaat. Het verbruik ligt volgens de fabrikant 15 procent lager dan in hetzelfde model zonder 48v-systeem.

  • Nieuw infotainment

De Peugeot 208 en e-208 hebben een nieuw infotainmentscherm. Iedere versie heeft nu een 10-inch display. Voorheen was dit standaard 7 inch.

Afbeelding: Autovisie

Wanneer te verwachten?

De nieuwe Peugeot e-208 is vanaf November 2023 te bestellen. Tot op vandaag is de prijs nog niet bekend.