Cover voor Private Lease voor beginners; hoe werkt het?

Private Lease voor beginners; hoe werkt het?

5 feiten over Private Lease

  • Nieuwe auto rijden voor een vast, overzichtelijk maandbedrag.
  • Geen zorgen over afschrijving, garagekosten en pechhulp.
  • Lever de auto zorgeloos in aan het eind van het contract.
  • Inbreng eigen geld is niet nodig.
  • Het is goedkoper dan kopen

Private Lease als alternatief voor zelf kopen

Private lease is een alternatief voor het zelfstandig kopen van een nieuwe auto. Met private lease is het mogelijk om in een gloednieuwe auto te rijden zonder geld te lenen of eigen geld te gebruiken. In tegenstelling tot zakelijk leasen wordt private lease niet gezien als inkomen, maar als eigendom. Dit betekent dat je geen bijtelling hoeft te betalen. Wel heeft het invloed op je leencapaciteit, omdat het totale leasebedrag bij het Bureau Krediet Registratie wordt geregistreerd. Als gevolg kun je minder geld krijgen voor een hypotheek.

Looptijd

Een private leasecontract afsluiten kan doorgaans voor minimaal 12 maanden en maximaal 60 maanden, ofwel 1 tot 5 jaar. Vaak betaal je voor een kort contract meer geld per maand dan een lang contract. Denk voordat je een lease-overeenkomst ondertekent goed na over hoe lang je aan de auto vast wil zitten.

Kilometrage

Ook het maximale aantal kilometers dat je per jaar mag rijden kun je van tevoren zelf afstemmen met de leasemaatschappij. Afhankelijk van de aanbieder, mag je van 5.000 tot meer dan 30.000 kilometer per jaar afleggen. Dit heeft wel invloed op de prijs: hoe meer kilometers je wilt rijden, hoe hoger de maandelijkse lasten worden. Pas wel op dat je het toegestane aantal kilometers per jaar niet overschrijdt.

Keurmerk Private Lease

Niet iedereen kan zomaar een private leasecontract afsluiten. De meeste leasemaatschappijen doen vooraf een financiële check bij het EDR om te zien of je de maandelijkse lasten van het contract wel kunt veroorloven. Op basis van deze informatie kan je dan geweigerd worden. Is een leasemaatschappij aangesloten bij het Keurmerk Private Lease, dan weet je zeker dat je beschermd wordt tegen te hoge financiële lasten. Het keurmerk garandeert daarbij ook eerlijke voorwaarden, een compleet product, zekerheid bij klachten en 14 dagen bedenktijd.