Cover voor SEPP-subsidie nog steeds beschikbaar. Ruim 25 miljoen euro over.

SEPP-subsidie nog steeds beschikbaar. Ruim 25 miljoen euro over.

Terwijl de SEPP-subsidiepot voor gebruikte elektrische auto’s al dik twee weken geleden tot op de laatste cent is leeg getrokken, raakt de pot met daarin miljoenen om de aankoop van een nieuwe elektrische auto aantrekkelijker te maken voor het eind van dit jaar niet leeg. Er is op moment van schrijven voor maar liefst 14.000 nieuwe elektrische auto’s budget beschikbaar.

Op 20 november was de €32,4 miljoen euro SEPP-subsidie voor gebruikte EV’s volledig vergeven. Er is dit jaar voor 16.200 tweedehands elektrische auto’s met een oorspronkelijke cataloguswaarde van maximaal €45.000 subsidie vergeven. Met de verkoop van nieuwe elektrische auto’s lijkt het nog niet te willen vlotten.

Op de dag dat de SEPP-subsidiepot voor gebruikte EV’s volledig leeg raakte, was er van de €67 miljoen voor nieuwe elektrische auto’s met een cataloguswaarde van tot €45.000, nog 41 procent over. Vandaag – een dikke twee weken later – ligt dat percentage op 37,6 procent. Er is zodoende nog €41,84 miljoen beschikbaar. Op een nieuwe elektrische auto van maximaal 45 mille kun je een tegemoetkoming van €2.950 krijgen. Dat betekent dat er nog voor 14.183 nieuwe EV’s budget beschikbaar is en er voor bijna 8.530 nieuwe elektrische auto’s subsidie is aangevraagd. In de afgelopen twee weken is er dus voor zo’n 765 nieuwe elektrische auto’s subsidie aangevraagd.

Hoe het er volgend jaar uitziet? Ook in 2024 kun je aanschafsubsidie aanvragen op de aankoop van een nieuwe of gebruikte elektrische auto. Voor nieuwe elektrische auto’s met een fiscale waarde van tot 45 mille blijft dat bedrag op €2.950 staan. Het wordt dus niet, zoals eerder aangekondigd, teruggeschroefd naar €2.550.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor de Autoleaseman nieuwsbrief. Zo blijf je constant op de hoogte van alle ontwikkelingen en het laatste nieuws.