Cover voor Subsidie voor gebruikte elektrische auto verdwijnt.

Subsidie voor gebruikte elektrische auto verdwijnt.

Vorige week schreven wij over het heugelijke nieuws dat het demissionaire kabinet door zou willen gaan met een tot 2031 verminderde motorrijtuigenbelasting willen voor EV’s. Nu is recent de voorjaarsnota gepresenteerd en daaruit blijkt dat het na dit jaar voorbij is met de subsidie voor gebruikte elektrische auto’s.

De Voorjaarsnota van 2024 is gedeeld en daarin zien we onder meer de reeds eerder naar buiten gekomen mrb-korting voor elektrische auto’s voorbij komen. Die ziet er nog wel wat anders uit dan eerder gedacht. Zoals verwacht betaal je voor een EV per 2026 60 procent van het benzinetarief, per 2027 is dat echter al 70 procent en dan is het in 2030 nog een jaartje 75 procent. Per 2031 gaat dan het volle mrb-tarief gelden voor elektrische auto’s. Aanvankelijk zou per 2026 de mrb-vrijstelling voor EV’s geheel verdwijnen, dus loopt de overheid met deze nieuwe plannen geld mis. Dat wordt onder meer gecompenseerd door voor plug-in hybride auto’s volgend jaar al de volle motorrijtuigenbelasting te rekenen, maar ook door de aanschafsubsidie voor tweedehands elektrische auto’s af te schaffen.

Subsidie gebruikte elektrische auto’s

Nu kun je onder bepaalde voorwaarden nog €2.000 SEPP-subsidie krijgen als je een tweedehands elektrische auto koopt en dat zou nog jaren zo blijven, maar nu blijkt het na dit jaar voorbij te zijn. “Tot en met 2029 was in totaal €528 miljoen gereserveerd voor de verlenging van de aanschafsubsidie voor tweedehands elektrische personenauto’s (SEPP). De verlenging van de regeling gaat echter niet door, omdat een nieuwe tariefkorting voor emissievrije personenauto’s in de motorrijtuigenbelasting wordt ingevoerd”, zo staat in de Voorjaarsnota.

Altijd op de hoogte blijven?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf jij altijd up to date!

De Autoleaseman Impact

Lees ervaringen van wie er het meest toe doen: onze klanten.

Perfecte customer service van Autoleaseman !!!

Prima geholpen van offerte tot aanschaf van de auto. Helemaal niks op aan te merken, Yarton neemt de tijd voor je en geen vraag is te veel. Alles helder en duidelijk. Ik raad Autoleaseman iedereen aan.

Perfect.

Hele goeie ervaring, Heb eigenlijk alleen maar Yarton gesproken. Heeft me heel erg goed geholpen ook met verschillende keuzes/oplossingen, Kon altijd bij hem terecht heb helemaal niks te klagen.

Uitstekend geholpen en snel

Uitstekend geholpen en snel

Goede service en komt alle beloftes na.

Goed contact gehad met het personeel en een prachtige auto kunnen leasen. Top service!

Goede en heldere communicatie

Vriendelijk contact

Prima

Rustig, vriendelijk en prima contact. Geen vlugge koude zakelijke praatjes. Maar inhoudelijk en gevoel dat er tijd voor je genomen wordt bij vragen.

Top

Een heldere en transparante communicatie met Yarton. Hij heeft mij perfect begeleid in dit proces

Super geregeld allemaal

Kan niet meer zeggen als dat ik heel tevreden ben