Cover voor Tesla maakt men enthousiast; een nieuw model op komst

Tesla maakt men enthousiast; een nieuw model op komst

Tesla werkt aan een elektrische instapauto zo blijkt uit de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. De jaarlijkse aandeelhoudersbijeenkomst van Tesla zorgt altijd wel weer voor wat nieuws en dat is dit jaar niet anders.

Wat is er al bekend?

Topman Elon Musk beloofde dat de Cybertruck dit jaar echt nog op de markt komt en vlak daarna verscheen er een mysterieuze afbeelding op de schermen. Daarop zien we duidelijk een Tesla met Model Y-achtige proporties en Musk heeft het daarbij over één van twee ‘nieuwe producten’ die eraan komen. Waarschijnlijk is dat de alweer bijna drie jaar geleden bevestigde ‘instap-Tesla’ die, zo stelde men toen, zo’n €25.000 euro moest gaan kosten.

De instap-Tesla krijgt volgens de gegevens uit het Master Plan een 53 kWh grote LFP-accu en zou volgens Tesla goed zijn voor bijna twee keer zoveel verkopen als de Model 3 en Model Y samen.

Wat kunnen wij verwachten?

Musk geeft in de presentatie nog weinig informatie over de nieuwkomers, al belooft hij wel dat ze qua ontwerp en productieprocessen ‘met kop en schouders boven al het bekende uit de industrie uit zullen steken’. Dat zijn geen malse beloften. Zeker met de verwachtte komst van de Volkswagen ID.2All.

Update

Er gaan al jaren geruchten over de komst van een Tesla die zo’n €25.000 moet gaan kosten. Over die potentiële verkoopknaller duikt nu weer nieuwe informatie op. De kleinere en goedkopere Tesla zou namelijk in Duitsland worden gebouwd.

Dat meldt Automotive News op basis van een anonieme bron. Tesla-topman Elon Musk zou tijdens een bezoek aan de Gigafactory Berlin-Brandenburg – ook wel Tesla’s Gigafactory 4 genoemd – hebben gezegd dat Tesla daar zijn €25.000 kostende instapmodel gaat produceren. Momenteel produceert Tesla in Duitsland de Model Y.

Gezien het succes van de Model 3 en daaropvolgend dat van de Model Y lijkt een Tesla met een vanafprijs van €25.000 op voorhand al een succes. De auto zou prijstechnisch een directe concurrent worden van auto’s als de Volkswagen ID2 en diens zustermodellen, maar ook van auto’s als de Citroën e-C3 en in zekere zin dus ook van de Dacia Spring Electric.