Cover voor Tesla maakt men enthousiast; een nieuw model op komst

Tesla maakt men enthousiast; een nieuw model op komst

Tesla werkt aan een elektrische instapauto zo blijkt uit de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. De jaarlijkse aandeelhoudersbijeenkomst van Tesla zorgt altijd wel weer voor wat nieuws en dat is dit jaar niet anders.

Wat is er al bekend?

Topman Elon Musk beloofde dat de Cybertruck dit jaar echt nog op de markt komt en vlak daarna verscheen er een mysterieuze afbeelding op de schermen. Daarop zien we duidelijk een Tesla met Model Y-achtige proporties en Musk heeft het daarbij over één van twee ‘nieuwe producten’ die eraan komen. Waarschijnlijk is dat de alweer bijna drie jaar geleden bevestigde ‘instap-Tesla’ die, zo stelde men toen, zo’n €25.000 euro moest gaan kosten.

De instap-Tesla krijgt volgens de gegevens uit het Master Plan een 53 kWh grote LFP-accu en zou volgens Tesla goed zijn voor bijna twee keer zoveel verkopen als de Model 3 en Model Y samen.

Wat kunnen wij verwachten?

Musk geeft in de presentatie nog weinig informatie over de nieuwkomers, al belooft hij wel dat ze qua ontwerp en productieprocessen ‘met kop en schouders boven al het bekende uit de industrie uit zullen steken’. Dat zijn geen malse beloften. Zeker met de verwachtte komst van de Volkswagen ID.2All.