Cover voor Volkswagen en Kia pakken door!

Volkswagen en Kia pakken door!

Vorige week heeft u gelezen dat Volkswagen en Kia allebei een nieuw elektrisch voertuig gepresenteerd heeft. De Volkswagen ID.2all en de Kia EV9. Beide automerken pakken gelijk door. Zo heeft Kia aangegeven dat ze een kleinere variant van de Kia EV9 op de markt gaan brengen, de Kia EV5. Volkswagen gaat het gehele Volkswagen ID gamma uitbreiden. De ceo van Volkswagen Thomas Schäfer kondigde bij de lancering van de Volkswagen ID.2all aan dat er ook een elektrische instapauto onder de Volkswagen ID.2all komt. 

Kia EV5

Het kan niet op bij Kia. Nadat we kort geleden kennismaakten met de productieversie van de grote EV9, laat het nu een concept van de EV5 zien. Een heel interessante auto, want dat is een model met Kia Sportage-afmetingen.

Dat Kia flink aan de weg timmert wat betreft elektrisch rijden, mag je niet ontgaan zijn. De Koreanen waren er al vroeg bij met modellen als de Niro en Soul, maar met de in 2021 gepresenteerde EV6 is het écht los op de EV-markt. Inmiddels is het alweer aangekomen bij de tweede generatie Niro, staat het klaar om de EV9 op de markt te zetten en presenteert het nu een compactere SUV: de EV5. Die EV5 is, zoals de naam al aangeeft, een kleiner model dan die 5 meter lange EV9. Zie het als het elektrische equivalent van de Sportage, Kia’s populaire middelgrote SUV. Wat de afmetingen van deze EV5 zijn weten we nog niet, maar reken dat ze met dat model overeenkomen.

Volkswagen ID.1

Volkswagen plant een elektrische instapauto voor minder dan 20.000 euro. De auto, die ID.1 zou kunnen heten, moet uiterlijk in 2027 op de markt komen. Dat kondigde volkswagen ceo Thomas Schäfer aan tijdens de ID.2-première in Hamburg.

Na de elektrische instapauto ID.2 voor minder dan 25.000 euro wil VW snel volgen met een nog goedkoper elektrisch model voor minder dan 20.000 euro. “Dat zou al in 2026, 2027 moeten komen, niet pas aan het eind van het decennium”, aldus Schäfer. Want zo’n elektrisch instapmodel is dringend nodig, voegde hij eraan toe.

Volkswagen werkt momenteel intensief aan een concept waarbij de prijs kan worden bereikt ondanks de hoge accukosten, zei hij. “Dat is de volgende uitdaging. Daar werken we aan.” Hoe dit geïmplementeerd kan worden, ligt echter nog volledig open. VW bekijkt momenteel verschillende opties, waaronder een gezamenlijk platform met een andere fabrikant. “Maar ik denk dat we het ook alleen kunnen,” zei Schäfer.

Het valt nog te bezien of het voertuig voor deze prijs in Europa kan worden gebouwd of dat ze moeten uitwijken naar een goedkopere locatie. Of de kleine elektrische auto ID.1 gaat heten of een andere naam krijgt, is volgens Schäfer nog niet besloten.