Cover voor Volkswagen ID.2, het kleinere broertje van de ID.3

Volkswagen ID.2, het kleinere broertje van de ID.3

Bij de Volkswagen dealers kan je al geruime tijd in contact komen met de volledig elektrische ID.3, ID.4 en ID.5. Sinds kort is daar ook de eerste elektrische bestelbus van Volkswagen aan toegevoegd, de Volkswagen ID.Buzz. Maar om de consument echt te overtuigen van elektrificatie gaat Volkswagen een kleinere variant van de ID.3 realiseren. In dit artikel informeert Autoleaseman jou over dit nieuwe voertuig.

Verwachtingen

Volkswagen komt in 2025 met een compacte elektrische auto onder de ID3. Dat wordt geen cross-over, maar gewoon een Polo-achtige hatchback! Dit is de Volkswagen ID2all Concept, een zeer concrete vooruitblik op de Volkswagen ID2 die je over twee jaar kunt kopen. Hij komt tot 450 kilometer ver en moet minder dan €25.000 gaan kosten.

Die Volkswagen ID2all Concept zou nu versneld in ontwikkeling zijn. De verwachting is dat het voertuig in 2025 in de showrooms staat. Dankzij het modulaire MEB platform – dat speciaal voor EV’s werd ontworpen – kan Volkswagen relatief gemakkelijk/snel hieraan werken. Voor technische specificaties omtrent het vermogen, batterijcapaciteit en/of rijbereik is het momenteel nog iets te vroeg.

Cupra & Seat

De verwachting is dat de Volkswagen groep de plannen over het gehele concern trekt. Zo zijn er schetsen van een Cupra Urbanrebel en voor een compacte elektrische Skoda. Deze strategische plannen heeft de Volkswagen groep al eerder uitgevoerd. Dit was destijds met de Volkswagen Up!, Seat Mii en de Skoda Citigo. Het ziet er naar uit dat de Volkswagen groep dit nogmaals gaat doen, echter op basis van het MEB platform. Later komt daar meer informatie over.

Prijs

Een van de meest belangrijke factoren bij een voertuig in dit segment is de prijs. De eerste richting van een starttarief lag bij de €20.000, maar dat lijkt niet haalbaar. Dat heeft enerzijds de maken met de stijging van de grondstofprijzen, maar ook met de wens van Volkswagen om minder afhankelijk te worden van Chinese toeleveranciers. De prijsindicatie van het voertuig ligt nu €5.000 hoger, €25.000 dus. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van het voertuig? Informeer bij Autoleaseman naar de laatste updates omtrent het kleinere broertje van de ID.3.