Cover voor Volvo toont beelden van de EX30

Volvo toont beelden van de EX30

Volvo geeft de eerste beelden vrij van de EX30. Wij verwachten dat de volledige elektrische SUV kan nog wel eens een erg populair model worden in Nederland.

De Volvo XC40, die naar verluidt net iets boven de EX30 wordt gepositioneerd, is immers een succesmodel in ons land. Al is de XC40 er ook met brandstof en hybride aandrijflijnen.

Gelijkenissen Volvo EX30 en EX90

Genoeg over die XC40, want het draait nu bij Volvo allemaal om de EX30. Hoewel er nog maar weinig van het design te zien is, lijkt de EV designelementen van de EX90 te hebben. De EX-reeks krijgt dus een ander familiegezicht dan de XC-modellen. Zo lijken de koplampen van de twee modellen erg op elkaar. Onduidelijk is of de Volvo EX30 ook klapkoplampen krijgt. Ook de achterlichten doen denken aan zijn grotere broer.

Afbeelding: Autovisie

Interieur

Het interieur ziet er, zover te zien, erg minimalistisch uit. Opvallend is niet het 12,3 inch scherm, maar dat zijn de spikkels die je in het dashboard ziet. Dit kunststof lijkt gerecycled te zijn. Volvo zegt immers dat het interieur van de EX30 voor een groot deel bestaat uit hernieuwde materialen. Een leuke feature, maar niet echt iets om de Volvo EX30 voor te kopen of te laten staan.

Zelfde platform als Smart #1

De Volvo EX30 wordt op woensdag 7 juni onthuld. De auto staat naar verluidt op hetzelfde platform als de Smart #1. De Smart #1 Pro+ heeft een 272 pk sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft en perst een WLTP-bereik van 400 kilometer uit zijn 66 kWh accupakket. Als Geely hetzelfde platform aanhoudt dan kunnen dezelfde prestaties worden verwacht. Het is nog even afwachten.

Bekijk hier als ons elektrische aanbod