Cover voor Update: Volvo onthult de EX30

Update: Volvo onthult de EX30

Laats informeerden wij jullie al over de komst van de Volvo EX30. Na lang wachten en genoeg teasers heeft Volvo dan eindelijk de Volvo EX30 onthuld. Eerste indruk; wat een goede auto zeg!

Laten wij beginnen bij het begin. De Volvo EX30 komt voor minden dan €40.000 op de Nederlandse prijslijst te staan en komt tot 480 kilometer ver op een accu. De EX30 is zelfs minder duur dan een Opel Corsa Electric.

Aandrijflijnen

Er zijn drie aandrijflijnen waaruit men kan kiezen. Elk heeft zijn eigen aantal pk’s, newtonmeterkracht en daarbij behorende maximale actieradius. Zo is er de single motor met 272 pk, 343 nm en een maximaal bereik van 344 kilometer. Ook biedt Volvo de single motor extended range met ook 272 pk, 343 nm maar dankzij de grotere 64 kWh batterij kom je 480 km ver.

Het topmodel is de Twin Motor Performance. Deze heeft een motor op de voor- en achteras. Het maximumvermogen van deze compacte kanonskogel is 428 pk en het koppel bedraagt een meer dan vorstelijke 543 Nm. Van 0-100 km/u sprinten duurt slechts 3,6 seconden! Daarmee is het de snelste volvo ooit! De actieradius bedraagt 460 kilometer ver.

Gelijkenissen Volvo EX30 en EX90

Net als die EX90 heeft de EX30 een vooral dicht front en T-vormige koplampen met een uit grote ‘pixels’ opgebouwde lichtsignatuur.  Volvo’s elektrische Benjamin heeft een vrij sterk oplopende schouderlijn en een robuust ogende, rechtopstaande C-stijl. In de portieren verzonken handgrepen gaan aan de EX30 voorbij.

Ook van achteren bezien is de EX30 overduidelijk een familielid van de EX90. Aan weerszijden van de achterruit zien we gesegmenteerde led-elementen en lager op de kont zitten achterlichten met een C-vormige signatuur. 

Afbeelding: Autoblog

Interieur

Je raadt het al: ook voor de vormgeving van het interieur heeft Volvo met een schuin oog naar de EX90 gekeken. We zien een relatief minimalistisch interieur waarin je goed moet zoeken naar fysieke druk- of draaitoetsen. Nagenoeg alle functies zijn namelijk ondergebracht in het verticaal georiënteerde scherm in de middenconsole. Het heeft een diagonaal van 12,3 inch.

Afbeelding: Autoweek

Prijzen van de Volvo EX30

De Volvo EX30 heeft in Nederland een vanafprijs van €36.795. Daarmee is hij €9.200 minder duur dan zijn grotere en oudere broer, de XC40, die met 238 pk minder krachtig is dan de instap-EX30 (272 pk). De vanafprijs van net geen 37 mille geldt voor de EX30 Single Motor in Core-uitvoering. 

Later dit jaar slingert Volvo de productieband van de EX30 in China aan. De eerste exemplaren komen begin 2024 naar Nederland. Bestellen kan per direct.

Bekijk hier als ons elektrische aanbod