Cover voor Vooruitblik op de Renault 5, wat kan er verwacht worden?

Vooruitblik op de Renault 5, wat kan er verwacht worden?

Renault heeft de retrokoorts te pakken. De Fransen lanceren komend jaar al hun eerste elektrische retrorakker, in de vorm van de langverwachte Renault 5.

Je moet zo ongeveer onder een steen hebben gelegen als je onwetend bent over de komst van een nieuwe en volledig elektrische Renault 5. Althans, dat moet haast wel gezien de aandacht die Renault er de laatste tijd aan heeft geschonken.

Wanneer komt de Renault 5?

De Renault 5 begon zijn leven in 2021 als studiemodel, echter bleek snel dat het meer ging dan slechts een creatieve uitspatting. De Renault 5 zal waarschijnlijk begin volgend jaar al bij de dealers staan. Exacte specificaties van het voertuig zijn nog niet vrij gegeven maar het voertuig wordt gebouwd op het CMF-B- EV-platform. Dat is een voor EV’s bestemd platform, maar 70 procent van die modulaire basis wordt gedeeld met het CMF-B-platform dat je kent van de Clio en de Captur. Verder weten we inmiddels dat zijn elektromotor een afgeleide is van de krachtbron die in de Megane E-Tech Electric dienst doet. Ook is de verwachting dat het voertuig ruim 400 kilometer ver komt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief, zo blijf jij op de hoogte van al het nieuws!