Cover voor Waar let je op bij het kiezen van een nieuwe auto?

Waar let je op bij het kiezen van een nieuwe auto?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe auto zal je merken dat het aanbod nogal overweldigend kan zijn. Het is daarom slim met een aantal criteria de kandidatenlijst te verkleinen, om zo het kiezen van een nieuwe auto gemakkelijker te maken. Wij helpen je door middel van dit artikel alvast op weg.

Je kunt natuurlijk al op een droomauto vallen en naar de dealer gaan om hem te kopen. In de praktijk zullen er meer aspecten zijn die een rol spelen bij het kiezen van een nieuwe auto. Bedenk eerst eens wat jouw leefsituatie is. Als dit jouw eerste stap is, heb je al een mooi beginnetje te pakken. Hiermee kun je al heel wat auto’s wegstrepen.

Financieringsmogelijkheden 

De eerste stap in het proces is het bepalen welke financieringsvorm het beste bij jouw situatie past. Is dat Private lease, Operational Lease of Financial lease? Elk zijn het verschillende vormen met elk hun eigen plus- en minpunten. Informeer bij Autoleaseman welke financieringsvorm het beste bij jouw situatie past.

Wat ga je met de auto doen?

Ben je regelmatig onderweg en leg je lange afstanden af, dan kun je kleine stadsauto’s bij voorbaat al wegstrepen. Een ruime, comfortabele wagen is dan waarschijnlijk wat je zoekt. Maar dat is anders als je in of bij de stad woont en regelmatig op een kleine parkeerplaats een plek moet vinden. Moet het een gezinsauto worden waarmee je ook een kinderwagen gaat vervoeren, dan zou je moeten gaan voor een stationcar of een praktische MPV. Ga je vaak met vrienden of jouw sportteam op pad? Klus je graag? Wil je een caravan gaan trekken? Heb je regelmatig grotere dingen die je mee wil nemen? Het zijn allemaal praktische vragen die je kunt stellen om de kandidatenlijst te verkleinen. Autoleaseman helpt hier graag bij!

Benzine, diesel of elektrisch 

Het is ook handig om na te denken over het soort brandstof dat jouw nieuwe auto moet hebben. Benzine is het voor de hand liggende antwoord, maar maak je veel kilometers, dan kan dit nog voor hoge extra kosten zorgen. De prijs van een liter benzine begint te stabiliseren, maar bij veel kilometers kan het prijzig worden. Denk vooral ook eraan het aanbod elektrische auto’s te bekijken. EV’s komen in steeds meer soorten en maten op de markt en de technologie wordt steeds beter. Daarbij betaal je een fractie aan brandstofkosten, vooral als je vooral thuis kunt opladen en ook nog zonnepanelen hebt. 

Leasetarief 

Het leasetarief hoort ook bij het kiezen van een nieuwe auto. Hoe groter en luxueuzer de auto’s worden, hoe hoger het leasetarief zal zijn. Het zal voor velen waarschijnlijk een van de belangrijkste criteria zijn. Wil je echt bepaalde opties en accessoires? Laat een van de Autoleaseman Professionals alle ins-en outs van specifieke voertuigen uiteenzetten.  

Levertijd

Het kan natuurlijk ook zijn dat je de auto snel wilt kunnen rijden. Het kan namelijk maanden duren voordat een auto gefabriceerd is, zeker als je specifieke accessoires of kleur wilt hebben. Als je niet zo lang kunt of wilt wachten kan het sneller. Informeer bij Autoleaseman naar welke modellen van jouw keuze op voorraad zijn. Er is dan minder keuze in kleuren, opties en specifieke accessoires, maar de kans bestaat dat het voertuig snel geleverd kan worden. Ben jij benieuwd geworden naar de mogelijkheden na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met Autoleaseman en informeer wat de mogelijkheden zijn!