Waar moet je op letten bij Private Lease aanbiedingen?
Hoe interessant de vanafprijs van een private lease aanbieding soms ook klinkt, staar je er zeker niet blind op. Het maandelijkse leasebedrag kan per aanbieder verschillend zijn opgebouwd, net als de voorwaarden. Waar moet je op letten?
1. Het voertuig
Welke auto hoort er bij het goedkope maandbedrag van de aanbieding? Gaat het om het ‘kale’ instapmodel zonder bijvoorbeeld airco of een radio? Dat kan er voor zorgen dat die interessante goedkope aanbieding ineens een stuk minder aantrekkelijk is. Bekijk goed alle specificaties van de auto. Kom je er zelf niet helemaal uit? onze leasecoaches staan voor je klaar!
2. Looptijd en kilometrage
Over het algemeen geldt: hoe langer de periode, hoe goedkoper het maandtarief. De meest voorkomende leasetermijnen zijn 48 of 60 maanden. Daaraan gekoppeld is vaak een standaardkilometrage van 10.000 kilometer per jaar, maar soms zijn ook kleinere kilometerbundels mogelijk. Het is natuurlijk aantrekkelijk om (in eerste instantie) goedkoper uit te zijn, maar past die looptijd bij jouw persoonlijke situatie?
3. Prijsopbouw
Niet voor iedere aanbieding is het leasetarief op dezelfde manier opgebouwd. Deze kosten zitten er wel standaard in:
- Reparatie en onderhoud
- Schadeherstel
- Wegenbelasting
- Autoverzekering
- Rente
- Afschrijving
Sommige leasemaatschappijen voegen daar standaard een Schade Inzittendenverzekering / Ongevallen Inzittenden Verzekering, een rechtsbijstandsverzekering, pechhulp in binnen- en buitenland en/of vervangend vervoer aan toe. Per partij kan het verschillen, informeer bij ons welke componenten het beste bij jouw situatie past.
4. Meer- of minder kilometers
Hoe worden meer kilometers bij de aanbieding verrekend? Betaal je per extra kilometer een aantal cent of kun je opschuiven naar een passende kilometerbundel? En natuurlijk andersom: Blijft je onder de afgesproken kilometers, krijg je dan nog geld terug? Goede voorwaarden op dit punt voorkomen grote financiële tegenvallers aan het einde van de lease. En als je minder rijdt kunnen goede voorwaarden zelfs voor een financiële meevaller zorgen. Wij willen alles voor je uitzoeken, om zo te zorgen dat jij zorgeloos kan autorijden.
5. Schade
Als de leasemaatschappij schade aan de leaseauto niet kan verhalen op een derde partij dan wordt er een beroep gedaan op het eigen risico. De hoogte van het eigen risico verschilt per leasemaatschappij en kan oplopen tot 500,-. Bij sommige leasemaatschappijen kun je dit eigen risico ook (deels) afkopen, daar betaal je dan per maand een meerpijs voor en is het al snel niet meer zo goedkoop.
Wat vinden wij?
Elke deal heeft zo zijn eigen opbouw. Oriënteer van te voren goed wat het beste bij jouw situatie past. Welke looptijd en kilometrage past het beste en welke aanvullende verzekeringen zijn interessant? Wij helpen graag bij dit gehele proces!