Cover voor Zakenauto van het jaar; de Volvo XC40 verkozen tot de beste.

Zakenauto van het jaar; de Volvo XC40 verkozen tot de beste.

De Volvo XC40 is gekroond tot Zakenauto van het Jaar 2024, en volgt hiermee de Skoda Enyaq iV op. De BM iX1 ontving de prijs van beste nieuwkomer van het jaar.

Vorig jaar al dichtbij

Vorig jaar eindigde de Volvo XC40 al in de top 5 van de zakenautoverkiezing en dit jaar is de auto uitgeroepen tot winnaar. Voor sommige leden van de vakjury is het een verrassende uitslag want ‘hij is al zo lang op de markt’. Aan de andere kant is de XC40 nog altijd razend populair bij leaserijders én leasemaatschappijen. “De auto verdient het”, oordeelt de jury.

De hoge restwaardes zijn een belangrijke factor voor de zakelijke markt om voor de XC40 te kiezen. De XC40 haalt bovendien de op één na hoogste scores op het gebied van kilometerkostprijs, duurzaamheid en waardering kwaliteit importeur/dealerorganisatie.

Dat Volvo niet alleen met de auto een sterke troef in handen heeft, maar ook met de Nederlandse importeur en dealerorganisatie, blijkt uit de woorden van een van de juryleden. “Ze staan voor hun dealernetwerk en hun propositie.” Kortom de XC40 is niet heel spraakmakend maar dat is misschien wel zijn kracht. Hij maakt rijders blij en de propositie richting de lease en fleet past nog steeds bij wat de markt vraagt.

Beste nieuwkomer

Vorig jaar won BMW al de titel Beste nieuwkomer 2023 met de i4. Nu is het de beurt aan de iX1 om de titel Beste Nieuwkomer in de wacht te slepen. De auto haalt de beste scores op het gebied van kilometerkostprijs en de kans om volgens de jury volgend jaar Zakenauto van het Jaar te worden. “Meer auto heb je niet nodig,” merkt een jurylid op. De iX1 wordt omschreven als een ‘goed gelukte machine’ met verrassend veel binnenruimte (zeker ten opzichte van de vorige generatie). ‘Een voltreffer’.

Het is opvallend dat modellen die niet als EV (de iX1 is de elektrische versie van de X1) zijn ontwikkeld toch zo goed scoren. BMW laat zien dat ze elektrisch rijden onder de knie hebben. Enige minpunt van de iX1 is zijn hoge prijs (wat overigens ook een makke is van de Mercedes EQE suv en Polestar 3 die de top drie compleet maken).

Wie zitten er in de jury?

De vakjury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland, vertegenwoordigers van grote fleetowners en ervaren vak journalisten. De jury wordt voorgezeten door de hoofdredacteur van het vakblad Automotive Magazine (AM), de initiator van deze belangrijke prijs in de zakenautowereld.

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.